Friday, July 23, 2010

ragam ammu

S : ammu...bikam kullu?(pakcik...brape semua ni?)

Ammu : *&^%$*#$ geneh...lakin mafish shantah...(LE %^&*(*&...tp xde plastik)

S : leyh?tigarah kabir giddan lakin mafish shantah?(knp?kedai besar tp xde plastik?)

em...i realized that i'm in egypt...
u cannot expect anything that unexpected...

tapi....beli sapu tangan sebyk lebih 20 helai dan setebal 2X buku Campbell tu bahaya kalau kluar dari kedai macam tu je

boleh dituduh pencuri....orang lain xkan percaya kalau kite cakap kedai Omar Effendi xde plastik nak bungkus barang2 yang kite beli...
haish...

akhirnye...plastik bungkus baju jugak yang jadi mangsa...

ragam2 ammu kat egpyt ni...boleh buat orang tersenyum..
yg penting jgn gaduh2 / kutuk ammu...tp BERTEGAS...

7 comments:

Bunyamin Abdullah said...

bertegas=)

wardah safwah said...

yup...bertegas....

bukan memaki org Arab...

---terigt plak ade adik 1st year...
--nak photostate paper..
--then adek tu ckp orang kedai tu magnun...(sambil gelak2)
--terkezut...adakah adik tu nak bergurau2?
--atau die tak tahu ape sebenarnye magnun itu?
--muka org kat kedai tu dah merah...serius..
--aduhai maliziyyin..

Nazierul Muhsein said...

aiz syantah??..
rub3 genih..
lau lik deh (tunjuk yg medium size)..nuS genih..

hahaha

Bunyamin Abdullah said...

=) 1st yr kak,
by time through xperience,die taw iA,
hehe..

wardah safwah said...

nazirul muhsein : ammu dekat suq pon ade plastik...bi balash.. hehe


bunyamin : em..hopefully.. by time, they'll learn...

the same goes to us...^^

Fakeh said...

Cubalah google tajuk BANGSA MELAYU MENGIKUT ULAMA AHLU SUNNAH WAL JAMAAH, maka akan fahamlah kita tentang hakikat bangsa ini. Dan cubalah google pula tajuk-tajuk berikut agar kita kenal musuh dalam selimut yang mencari peluang dan ruang untuk mengkhianati bangsa ini, iaitu:-

(a) http://www.mediafire.com/?ne2dmyeinzo
(b) Jaringan Wahabbi Sdn Bhd
(c) Jom Kenali Dr Maza & Co
(d) Ahlul Bait Yang Dicerca
(e) Tok Ayah Zid Kedai Lalat
(f) Kuasa Tiang Kepada Cita-cita
(g) 40 Mutiara Hikmat Serambi Mekah

FAKEH KHALIFAH SAKA

apple hijau said...

sedih2..
tu yg xnak balik sana tu..hehee

wana dah sampai mansurah ke?