Tuesday, April 6, 2010

..::di sebalik kemerapuan::..

salam...

exam dah dekat..
sgt2 hampir...

rasa mcm tiap2 hari nak borak ngn mak...
kata2 semangat dari mak...
bisa membuat diri ni bangun..
tapi weekend je mak ade kat rumah,...
hanya skali seminggu dpt ym dgn mak...
rindunya....
perasaan mcm ni suka datang bila exam dah sejengkal...
homesick!!
benci utk layan homesick ni.....tp bukan aku seorg je yang ada perasaan ni...
yati..fatiha...kauthar(die ade blog tp die suh rahsiakan..hehe).fatin..iman...
camane ngn dieorg ek??
sama2 homesick atau berpura2 cool..
hehe...entry apa ntah ni...
sudah tidak brape betul agaknye empunya blog ni...

aku suka tgk blog ni... medicalclick...--sila klik
boleh nampak kesatuan dlm batch ni...
pikir sejenak...apa yang membuat kite bersatu yek?
em....sbb kita ade satu hadaf...
satu impian..
satu matlamat...
akademik!!!
kita semua bekerjasama utk mengejar kejayaan dlm imtihan...
itu utk jangka masa pendek..
utk jangka masa panjang...ilmu inilah yang akan dipraktikkan dlm alam kerjaya nanti...

utk satu pencapaian yang terbaik...
kita sanggup bekerjasama...
yup...apa yang penting??....kerjasama....
ego diketepikan....selfish juga dibuang jauh2...
kita cuba utk saling melengkapi atr satu sama lain..
sentiasa bersangka baik sesama teman....
optimis dlm sesuatu perkara...
sentiasa senyum...
memberi salam..
solat berjemaah bersama...
menjaga ikhtilat / pergaulan
semua ni ptg utk menjaga kesatuan batch...

tertarik dgn kata2 pengerusi PCT yang saya baca dari blog along..

"kita semua menjaga kesatuan...bukannya persatuan"

saya mula merapu lagi...
adeih...

rindu suasana belajar masa kat matrik dulu...
teringat kerenah rakan satu group masa praktikal....Chan & Chua....
brilliant student...
banyak perkara yang aku belajar dari mereka berdua...
walau berbeza agama...but we respect each other...
open minded...
mereka sgt2 punctual!!
setiap kali kene buat report...
aku akan cuba siapkan seawal mungkin...
gara2 aku tidak mahu dipandang rendah oleh mereka..
kerana aku bawa imej agama & bangsa!!
tapi...
knp sekarang aku dah x punctual...
kalau buat apa2 mesti lambat siap
bak kata org "di sini"...
"tempias dari egyption"
heh...boleh terima ker..
em...tanya diri sendiri
kesalahan sendiri jgn tuding pada org lain..
peace...
*ilmuan berbakti teguh sehati*
*julang thaqafah bakti dicurah*
*sambung study*
*it's safe to turn of ur computer & study*
=)




suasana malam di KMPh


3H18



5 comments:

~mydear164~ said...

rindu kak wana..!!sape aisyah?kakak ek?

nnf said...

Salam
kadang2 perubahan waqi itu sangat perlu
untuk pastikan kita boleh adapt dengan semua environment
bila medan sebenar itu tiba nanti

hurm,ni bukak memori kmph kenapakah?
menambah kata2 pengerusi PCT
membuat persatuan itu sungguh senang, tapi nak mengekalkan kesatuan itu yang susah

chill up sis!!!
tone of upp works wait aheads~ (gelak jahat~ ^_^ )
all the best!

~daku yang cool dan macho, yeah!~

wardah safwah said...

to mydear:

hehe...ade org rindu...
patutla dari td makan x kenyang2..hehe

em...she's my super senior KMPh...
esteqama....akak xde kakak.... =(


to nnf :

huhu...apabila "ketua" dah bersuara....

em...waqi' kat msia ngn kat sini totally berbeza..tp sy tabik spring kat akk sbb dlm bab punctual...akk mmg hebat!!

betul...mmg nak buat persatuan ni sng...tp nak jaga kesatuan tu amatla s_S_H...

barnaung di bwh satu persatuan kan senang....kalau ade kekurgn kite baiki sama2...

mcm satu analogi ni....
kalau rumah kita atap bocor...xkan kita nak biartkan je..yg basah dek hujan nnt kite jugak...
ataupon adakah antara adik beradik kita yang pindah rumah krn atap bocor?...kalau nak pindah pon...yg ptg dgr arahan ketua keluarga... (memberi wala' pada yang satu)
kalau x nnt boleh porak poranda...

saya mula merapu lg....adeih...

kak ha...saye rindu la kat kmph...
nnt kte balik msia kte jalan2 kat matrik nak x?


--betulkekakhacooldanmachokekeke--

cha'mi said...

-betulkekakhacooldanmachokekeke-
~k.ha- jawab kak jgan x jawab!!
huuu...
usah dibeban dgan andaian mampu atau tak kita cpai kesatuan,
yg penting, kita buat apa yg kita perlu buat
natijahnya, ALLAH yg tentukan
insyaAllah:)
~tahniah jga buat insan biasa yg mampu yg memberi pencerahan apakah makna kesatuan yg PCM laungkan itu
^_^

nnf said...

salam
huah, xsangka cha'mi juga bersuara di sini~ (baru tahu eja cha'mi gini)
well,nak tau cool+macho ke x
cuba tengok time lintas jalan
betul x cha'mi? ^_^
*insanbiasa tu masih memerlukan pencerahan agung dr insan2 luar biasa yg lain*

walau kita sangat ingin kesatuan itu
namun Islam ada sebut:perbezaan itu rahmat
InsyaAllah, ada hikmah yg kita kena korek utk cari rahmat tu

gom2, org pekan kene blanja la kalu nak g jalan mtrx (yeayyy!)
nak g jmp ustzh rosma...
yusuf tu dr baby dh jd bdk bsr pn xtgk2 lg. haih~

exam gom exam, nanti nak bulang
balik kg...ooo balik kg~
(termerapu sama~ )