Thursday, April 15, 2010

TAHAP kembali sinar.^^



Bang, berhenti kat sekolah sebelum masjid besar tu ye..” Pintaku kepada abang driver metrobus.

Sekolah mane?” Tanya abang driver tadi, mungkin keliru disebabkan ada dua buah sekolah sebelum Masjid besar itu.

“Sekolah TAHAP” Jawab saya.

Ketika itu hujan turun renyai-renyai....

Setelah sampai di hadapan SMKA TAHAP saya dan Firdaus turun dari bas. Jam lebih kurang pukul 11 malam waktu itu, kami meredah kesejukan malam ditambah dengan hujan renyai-renyai itu masuk ke SMKA TAHAP.

Kami aturkan langkah kami yang agak lesu terus ke Asrama putera setelah membuat panggilan kepada sahabat saya yang berada di bilik Ketua Umum ketika itu.

Di asrama sudah menunggu dua orang sahabat saya Shafie dan Syed.

“Habis kecoh satu sekolah sebab kita.” Sahabat saya menceritakan situasi sekolah disebabkan kehadiran kami kali ini.

“haha… takpe.. rileks.. kita setup nanti” Jawab saya ringkas kerana sudah dimaklumkan sebelum ini.

*************************************

APA YANG SEBENARNYA BERLAKU??

sumber : Syahir Safwan Ahmad Suhaimi

p/s:itulah harapanku...itulah impianku...semoga TAHAP kembali bersinar dengan biah solehah ^^

Tuesday, April 6, 2010

..::di sebalik kemerapuan::..

salam...

exam dah dekat..
sgt2 hampir...

rasa mcm tiap2 hari nak borak ngn mak...
kata2 semangat dari mak...
bisa membuat diri ni bangun..
tapi weekend je mak ade kat rumah,...
hanya skali seminggu dpt ym dgn mak...
rindunya....
perasaan mcm ni suka datang bila exam dah sejengkal...
homesick!!
benci utk layan homesick ni.....tp bukan aku seorg je yang ada perasaan ni...
yati..fatiha...kauthar(die ade blog tp die suh rahsiakan..hehe).fatin..iman...
camane ngn dieorg ek??
sama2 homesick atau berpura2 cool..
hehe...entry apa ntah ni...
sudah tidak brape betul agaknye empunya blog ni...

aku suka tgk blog ni... medicalclick...--sila klik
boleh nampak kesatuan dlm batch ni...
pikir sejenak...apa yang membuat kite bersatu yek?
em....sbb kita ade satu hadaf...
satu impian..
satu matlamat...
akademik!!!
kita semua bekerjasama utk mengejar kejayaan dlm imtihan...
itu utk jangka masa pendek..
utk jangka masa panjang...ilmu inilah yang akan dipraktikkan dlm alam kerjaya nanti...

utk satu pencapaian yang terbaik...
kita sanggup bekerjasama...
yup...apa yang penting??....kerjasama....
ego diketepikan....selfish juga dibuang jauh2...
kita cuba utk saling melengkapi atr satu sama lain..
sentiasa bersangka baik sesama teman....
optimis dlm sesuatu perkara...
sentiasa senyum...
memberi salam..
solat berjemaah bersama...
menjaga ikhtilat / pergaulan
semua ni ptg utk menjaga kesatuan batch...

tertarik dgn kata2 pengerusi PCT yang saya baca dari blog along..

"kita semua menjaga kesatuan...bukannya persatuan"

saya mula merapu lagi...
adeih...

rindu suasana belajar masa kat matrik dulu...
teringat kerenah rakan satu group masa praktikal....Chan & Chua....
brilliant student...
banyak perkara yang aku belajar dari mereka berdua...
walau berbeza agama...but we respect each other...
open minded...
mereka sgt2 punctual!!
setiap kali kene buat report...
aku akan cuba siapkan seawal mungkin...
gara2 aku tidak mahu dipandang rendah oleh mereka..
kerana aku bawa imej agama & bangsa!!
tapi...
knp sekarang aku dah x punctual...
kalau buat apa2 mesti lambat siap
bak kata org "di sini"...
"tempias dari egyption"
heh...boleh terima ker..
em...tanya diri sendiri
kesalahan sendiri jgn tuding pada org lain..
peace...
*ilmuan berbakti teguh sehati*
*julang thaqafah bakti dicurah*
*sambung study*
*it's safe to turn of ur computer & study*
=)




suasana malam di KMPh


3H18