Wednesday, November 25, 2009

Kuma Kawaii

assalamualaikum w.b.t


alhamdulillah selesai Hari Pencalonan utk Pemilihan Jawatankuasa Perubatan Cawangan Mansurah... resultnye dah pon keluar dan boleh dilihat di sini. Sehingga saye mengupdate blog ini, borang penarikan diri masih lg dibuka utk mana2 calon akhowat ttp sudah ditutup utk calon ikhwah krn borangnya adalah terhad...

InshaAllah selepas ini akan berlangsung Hari Pengenalan Pencalonan pada 1 Disember 09. Mungkin ade yg masih tdk mengenali calon2 yg terpilih,maka yg demikian..datanglah ke hari manifesto nanti...bak kata org..xkenal maka x cinta...mcm mane nak mengundi kalau x kenal org yg perlu diundi??

Sehingga ke hari ini juga ada di antara plj Mansurah yg masih konfius ape itu JPC....ape itu MTC... Kecewa juga rasanya..apalagi yg xtahu adalah dr kalangn batch sendiri...kerana ape yer..?
adakah kerana kegagalan unit penergn @ penerbitan dalam jawantankuasa program...atau kerana mereka yg tidak tahu ini diibaratkan seperti _____________? khayal dengan dunia sendiri tanpa menghiraukan kaedaan yg berlaku di sekeliling...saya tidak nafikan belajar sangat penting...ttp sbg mahasiswa yg intelektual, kita perlu ambil cakna apa yg berlaku di sekeliling kita... minta maaf saya katakan bahawa ada di kalangan batch saya sendiri tidak tahu ape itu UPI...(unit pembangunan insan) setelah masuk ke tahun 2...anehkah atau biasa2 aje??

takpela...sebelum menuding ke arah org lain...better kita lihat diri sendiri kan...mungkin kerana kurgnya promosi dan iklan disebarkan di kalangn plj thn 2...tp ...sangat2 sedih... :((
Lepas ni ade hari mengundi(2/12) dan mesyuarat tahunan cawanagn(3/12)...apa2 maklumat berkenaan hari Pengundian akn diupdate disini.

dalam kaedaan yg mcm ni....aku suka skali buat sesuatu yg unexpected.... em..hr ni aku beli Kuma kat kedai pet depan kuliah Tibb... Kuma dan Kame... (Kame tu fatihah punye).. xtaw nak bg Kuma makan ape....ade org kate kalau kecik2 ni die karnivor...dah besar skit baru omnivor... ptg td meng"google" hanya sbb nak tau pasal Kuma @ nama family die red-eared slider/ Trachernys scripta... nak bg die makan ape ea??bg makan sayur mcm xnak makan je...esok nak cari lg makanan die...kalau sape2 yg ade pengalamn atau tips2 nak jaga Kuma ni blhla respon sini yer..


jom layan gambar2 Kuma!! rumah Kuma & Kame


Kuma kiri...Kame kanan

p/s:slamat hari raya aidil adha

4 comments:

fatihah said...

salam..cek wann..
kame lg kawaii..
cume kame x seagresif kuma..
die malu2 skit..
heheh..

mas said...

adoila~...

farina said...

Assalamualaikum w.b.t~

comel jerr kura2 tuu ^^v...

tataw bg mkn ape Ye??
sy pon baru bli kura2 jugakk...
nme dye Kochikame (pndekar kura2~ haha,just call him Kochi lah)

emm mse sy beli tuu, owner kdai tu ade tu tnyer "mau bli mknn dye x??" tnpe susah2 fikir sy pon setuju...

pastu owner tu bagi satu botol kecik nama dye "Turtle Stick" kt atas tu ade tulis "Sanyu"...hehe

Masa mula2 tabur kat dlm air tuu dye mcm xnak mkn jerr, tp bila dah lama2 dye mkn jugakk...hmm maybe dye lapar sgt kowtt~ comel sgt klaw tgok dye mkn..huhu~

cari jer kat mne2 pet shop, tnyer ade x mknn kura2 "turtle stick sanyu"?? insyallah ade...

HeHe..kirim slm kat Kuma Kame~ =)

Anonymous said...

perlu menyemak:)