Wednesday, November 25, 2009

Kuma Kawaii

assalamualaikum w.b.t


alhamdulillah selesai Hari Pencalonan utk Pemilihan Jawatankuasa Perubatan Cawangan Mansurah... resultnye dah pon keluar dan boleh dilihat di sini. Sehingga saye mengupdate blog ini, borang penarikan diri masih lg dibuka utk mana2 calon akhowat ttp sudah ditutup utk calon ikhwah krn borangnya adalah terhad...

InshaAllah selepas ini akan berlangsung Hari Pengenalan Pencalonan pada 1 Disember 09. Mungkin ade yg masih tdk mengenali calon2 yg terpilih,maka yg demikian..datanglah ke hari manifesto nanti...bak kata org..xkenal maka x cinta...mcm mane nak mengundi kalau x kenal org yg perlu diundi??

Sehingga ke hari ini juga ada di antara plj Mansurah yg masih konfius ape itu JPC....ape itu MTC... Kecewa juga rasanya..apalagi yg xtahu adalah dr kalangn batch sendiri...kerana ape yer..?
adakah kerana kegagalan unit penergn @ penerbitan dalam jawantankuasa program...atau kerana mereka yg tidak tahu ini diibaratkan seperti _____________? khayal dengan dunia sendiri tanpa menghiraukan kaedaan yg berlaku di sekeliling...saya tidak nafikan belajar sangat penting...ttp sbg mahasiswa yg intelektual, kita perlu ambil cakna apa yg berlaku di sekeliling kita... minta maaf saya katakan bahawa ada di kalangan batch saya sendiri tidak tahu ape itu UPI...(unit pembangunan insan) setelah masuk ke tahun 2...anehkah atau biasa2 aje??

takpela...sebelum menuding ke arah org lain...better kita lihat diri sendiri kan...mungkin kerana kurgnya promosi dan iklan disebarkan di kalangn plj thn 2...tp ...sangat2 sedih... :((
Lepas ni ade hari mengundi(2/12) dan mesyuarat tahunan cawanagn(3/12)...apa2 maklumat berkenaan hari Pengundian akn diupdate disini.

dalam kaedaan yg mcm ni....aku suka skali buat sesuatu yg unexpected.... em..hr ni aku beli Kuma kat kedai pet depan kuliah Tibb... Kuma dan Kame... (Kame tu fatihah punye).. xtaw nak bg Kuma makan ape....ade org kate kalau kecik2 ni die karnivor...dah besar skit baru omnivor... ptg td meng"google" hanya sbb nak tau pasal Kuma @ nama family die red-eared slider/ Trachernys scripta... nak bg die makan ape ea??bg makan sayur mcm xnak makan je...esok nak cari lg makanan die...kalau sape2 yg ade pengalamn atau tips2 nak jaga Kuma ni blhla respon sini yer..


jom layan gambar2 Kuma!! rumah Kuma & Kame


Kuma kiri...Kame kanan

p/s:slamat hari raya aidil adha

Sunday, November 15, 2009

aduhai si "nang"

Satu nama yang tidak asing lagi dalam dunia pembloggeran, nuffnang. Apakah nuffnang?! Kebanyakan kita semua tahu ia adalah medium iklaneka yang diletakkan di blog-blog bagi memperoleh sedikit wang. Diulangi, hanya sedikit wang! Lama-lama jadi bukit? Ah, berapa sen sangat.

Maaf. Bukan marah, tapi ada satu isu yang saya ingin nyatakan di sini. Terkadang mungkin kita terlepas pandang. Saya melihat, saya mengkaji dan saya meng'explore'... tentang nuffnang. Dan apa yang saya dapati ada sedikit salah urat di sana. Di beberapa blog yang tuannya kurang perasan.

Apakah yang tuan blog itu kurang perasan???

Mereka tidak perasan bahawa di sebelah kanan blog mereka ada banner boikot barangan israel, maggi, nokia, nestle dan sebagainya. Tapi di sebelah kiri blog pula terhidang satu iklan yang mempromote produk-produk tersebut. Pelik bukan?! Sungguh pelik, memboikot dan mempromosi pada masa yang sama...


Yang di sebelah kiri itulah nuffnang, medium yang mempromosi tadi. Sudah pasti banyak di antara tuan-tuan dan puan-puan blogger tidak perasan hal ini. Ini kerana iklan pada nuffnang adalah rawak...

So fikirkanlah apa tindakan anda selepas ini. Mencabut yang sebelah kiri.. atau yang sebelah kanan.. ???

"Yang sebelah kanan bendera putih bu. Yang sebelah kiri bendera hitam. Yang tengah-tengah, bendera belang-belang... he he he he", kata Bunga dalam pidatonya.


Sumber: pemuda epal


p/s: saye ade masalah nak delete akaun nuffnang...aduyai...

Sunday, November 1, 2009

rubik cube


salam...

ni rubik cube...
i'll find it soon!!
alhamdulillah...

significance: main2 bila mata dah kuyu--

p/s:special post utk bintunmalick sbb die tanye dalam post sebelum nie

(*_*)