Friday, October 3, 2008

fondi!!!


kali ni nak berbuka kat luarlah"bisik hati aku yg malas nak memasak"...hehe..sejak seminggu kami beli rice cooker di cairo telah meningkatkan level kerajinan kami utk memasak...tapi mlm tu tiba2 rs nak berbuka di luar....akhir skali kami serumah sepakat nak berbuka diluar....

tp mcm mane??kitorg xtau nak ckp arab ammiy dgn lancar....pernah sekali aku guna bhs isyarat je nak order makanan..heheh..kalau rakam ms tu msti best....terdetik kat hati nak berbuka dgn fatiah & neen...jiran dpn rumah...sebab depa berdua ni rajin makan kat luar(dapur rosak)...jd pd mlm itu kami 2 rumah pergi berbuka di kedai ala2 itali...FONDI....eh...kejap2...baru teringat yg mlm tu farhanah(yuyu) join kami...sbb die x larat nak berbuka kat rumah snior...em..xpe la yuyu ....mai memeriahkan majlis berbuka di fondi..hehe(yuyu ni besfrend aina...my closest cousin yg kini menuntut di darul quran..)

setelah solat maghrb berjemaah...kami berkonvoi ke fondi dgn menaiki 2 teksi...sepatutnye kalau keluar waktu mlm perlu ade mushrif(stdnt lelaki msia ) sbg teman kami..tp mlm tu bukanlah kami nak tunjuk berani...tp xnak ganggu mushrif... nant depa segan nak berbuka sekali...(kami lg segan :D)jd kami sepakat keluar mlm tanpa mushrif(kpd senior...maaf yer..kami xkan buat mcm ni lain kali) --kate2 jujur dr seorg junior :p

juadah berbuka kami simple je...tp byk...wah...x larat nak habiskan...sampai ade yg bungkus bw blk rumah...usai makan kami jln2 kejap...ambil udara mlm di pinggir sg.nil...yuyu cuak...sbb dah mlm tp x balik2...disebabkan yuyu mcm dah nak menangis....kami pun decide utk balik ke rumah....(sbnrnye yuyu takut sarah-ketua rumah- marah sbb keluar mlm2 tanpa mushrif)
xpe...demi yuyu kami pon balik...

inilah serba sedikit penglman berbuka di luar rumah...sbnrnye cerita ni hanyalah kesinambungan semata2 utk letak gambar yuyu...dr td die suruh letak gambar die dlm blog ni... jd puaslah aku mencari ilham utk melampirkan gambarnye...wah famaous yuyu dlm ni... blh jadi kne marah dgn die ni...xpe...lgpun blog ni blh jadi tempat aina hlgkan rindu kat shbt die ni...

em...rsnye cukup stakat ni buat ms ni...will be continue after this....i/Allah.....

10 comments:

yuyu said...

tipu...yuyu suruh letak gambar lain...

yuyu said...

balasla cepat...hahaha

wardah safwah said...

same je gambrnye kan....
ade dua org...dan org tu yuyu n me...
cume camera lain2
hehehe

kalo nak gamba tu jugak letak kat blog sendri..heheh...nakal...
:D

wardah safwah said...

bez nyer makn kt luar..k.sau pown nk join gak..

KelawarHijau said...

hamboi.. chilled out tnpe pngthuan snior eh.. nk kne babab neh.. ehehe

sebek korang xkne rompak ngn pak2 areb. tau la bulan rmdhn..

jeles tgk korang kat luar..

wardah safwah said...

kak klawar...

hehe..jgn gtau sesape ek...
rahsia kite berdua..
hehe...ade ke patut...

em...pasni ktorg x buat dah...
danger zone!!

:D

Syahid nss said...

Salam..baru berkesempatan nak jenguk blog adikku yang jauh nun di Sg. Nil..huhu..oo..dah pandai merayap eh..sonok sangt le 2..tapikan..kalau kak fiey jd korang pun..memang tiap2 minggu nak iftar kat luar..hik3..take care ya..- kak fiey cute-..

kucen_oren said...

huhu..psst makcik wana..bile agik kite nk bedeghak ke fondi?? terngiang-ngiang bau piza..terbyng-byg ghupe spaghetti..haih~~ =p

wardah safwah said...

ala...kucing oren...puasa enam x abes lg la....jom abiskan dlu....
pas2 nant kite wat rombongan satu blok gi fondi ye...hehe...kucing blanja makan...tp kat fondi tu xda ikan tau..hehe...sian...

almiski said...

salam,... dah besar rupanya wana. Maaflah dah lama xbuka blog wana sihat x? cam ner dgan ex KMPH yang lain.... best ar dapat tengok sungai Nil.... Harap ana ada rezeki untuk ke sana..... doakan ana ye wana(",) senyum sokmo