Friday, October 31, 2008

:: always in my heart.....who??::::

salam alaik....


22/10/08 yg lps tiba2 rs rindu sgt ngn mak....rasenye kalau ade offer balik msia...ms tu jgk dptkan offer tu..really missing u mom....
Alhamdulillah...at last i got the internet line in bait...and now i can update my maya home..heheh...but its like chipsmore....kejap ade..kejap xde....herm.....
friends....do you remember wat Yusuf Islam asked us in his song "my mother"??He asked us: "who was the one wh used to hold us,clean us, bathe us, and stay with us, while holding us tight when we were sick? what about the one who could hear us b4 we can talk??

My friends, no other than our mother.....our mom....

On 22/10/89, my mom the person who endured hours of painful labor,sleepless night and heartaches just to see i'm alive.Oh. m0m....

Reflect back on hadith that ends wif statement "....The Prophet Rasullullah p.b.u.h said " hold fast onto (serving) her as paradise lies on her foot".Subhanallah...our moher is where paradies lies...Imagine the status given by Allah to the special women called mother....

Mom, sorry for everythg, for all mistakes that i hv done...on my spesel day,without you by myside...you are always in my heart....jauh di mata dekat di hati.....My housemate celebrated surprise party...Fuh,secretly they bought such a big cake...i was shocked becoz i thought they all forgot my befday.....huuhu...i'hv already bought one cake like them....so...total up we hv 2 cakes...

erm...i remembered last year, the same insident at Pahang Matriculation (KMPh)... my familymuttaqin(sohabati) also planned a surprised party 4 me..huhuhu...misz u all girls..one day hope to see u all again .......insyaAllah biiznillah...


ni kek from myfam.....


okeyh...prasaan rindu nie xleh layan sgt...nant homesick....need to study....last but not least...appreciate our mom as they still alive......
on vacation to Tioman..dekat je ngn pekan...wonder...bila dapat pergi sane lg??!!!!










cd klas dah siap.....lega....

Ahamdulillah...akhirnya aku dah lunaskan janji aku pd sahabat2 kelas tutorial 4 masa foundation arabic kat UKM hrtu...em...apa janji tu?..janji nak bg cd kelas...sorry guys coz late...but better late than never right??hehe....cd tu dah bg kat sume....kacawali yg study kat alex...em...camner nk bg diaorg...mybe kne mintak tlg mr.mahmood(mr. yg jaga stdnt msia)


tp ade satu perkara lg...cd klas haritu ade lebih...maksudnye ade baki...so mintak halal lah yer cd tu...pd x-tutor 4....sebarkanla pd yg lain...ckp yg cd klas tu ade lebih n mintak halal la kalo sy amik....lagipun ketua klas dah bg permission....katenye amik je...huhu..xnak upah tp nak cd jek..hehe..sorry kalau cd tu cam ntah pape je...sy hanye buat stakat termampu....kalau ade sesiape yg cd die rosak or sekat2....blh mintak yg baru kat saye k...


ni gamba klas...saje nak menyemak kat blog ni :>
masa sambutan raye kat istad..ape nama dewan tu x igt la...

Friday, October 3, 2008

fondi!!!


kali ni nak berbuka kat luarlah"bisik hati aku yg malas nak memasak"...hehe..sejak seminggu kami beli rice cooker di cairo telah meningkatkan level kerajinan kami utk memasak...tapi mlm tu tiba2 rs nak berbuka di luar....akhir skali kami serumah sepakat nak berbuka diluar....

tp mcm mane??kitorg xtau nak ckp arab ammiy dgn lancar....pernah sekali aku guna bhs isyarat je nak order makanan..heheh..kalau rakam ms tu msti best....terdetik kat hati nak berbuka dgn fatiah & neen...jiran dpn rumah...sebab depa berdua ni rajin makan kat luar(dapur rosak)...jd pd mlm itu kami 2 rumah pergi berbuka di kedai ala2 itali...FONDI....eh...kejap2...baru teringat yg mlm tu farhanah(yuyu) join kami...sbb die x larat nak berbuka kat rumah snior...em..xpe la yuyu ....mai memeriahkan majlis berbuka di fondi..hehe(yuyu ni besfrend aina...my closest cousin yg kini menuntut di darul quran..)

setelah solat maghrb berjemaah...kami berkonvoi ke fondi dgn menaiki 2 teksi...sepatutnye kalau keluar waktu mlm perlu ade mushrif(stdnt lelaki msia ) sbg teman kami..tp mlm tu bukanlah kami nak tunjuk berani...tp xnak ganggu mushrif... nant depa segan nak berbuka sekali...(kami lg segan :D)jd kami sepakat keluar mlm tanpa mushrif(kpd senior...maaf yer..kami xkan buat mcm ni lain kali) --kate2 jujur dr seorg junior :p

juadah berbuka kami simple je...tp byk...wah...x larat nak habiskan...sampai ade yg bungkus bw blk rumah...usai makan kami jln2 kejap...ambil udara mlm di pinggir sg.nil...yuyu cuak...sbb dah mlm tp x balik2...disebabkan yuyu mcm dah nak menangis....kami pun decide utk balik ke rumah....(sbnrnye yuyu takut sarah-ketua rumah- marah sbb keluar mlm2 tanpa mushrif)
xpe...demi yuyu kami pon balik...

inilah serba sedikit penglman berbuka di luar rumah...sbnrnye cerita ni hanyalah kesinambungan semata2 utk letak gambar yuyu...dr td die suruh letak gambar die dlm blog ni... jd puaslah aku mencari ilham utk melampirkan gambarnye...wah famaous yuyu dlm ni... blh jadi kne marah dgn die ni...xpe...lgpun blog ni blh jadi tempat aina hlgkan rindu kat shbt die ni...

em...rsnye cukup stakat ni buat ms ni...will be continue after this....i/Allah.....