Friday, March 7, 2008

Al-Mesri......kota peradaban.....kota tujuanku...

salam...pembuka bicara....
dah lame x post dlm blog sendri.....asyik pos blog lain je.....hehe..blog sape la tu......

hari ni org ngundi...ramai2la kite ngundi...smg ari ni dlm sejarah...bak kata drmaza(mufti perlis) ...setiap undian kite tu akn dihisab....

Berhati-hati memilih pemimpin..

Undi anda mempunyai nilai dosa dan pahala.. demikian menurut Dr. Muhamad Asri Zainul Abidin, Mufti Perlis di dalam artikel di bawah. Laman Web Dr. Asri ialah:

http://drmaza. com/

straight to the point...actually ape yg nak diutarakn di sini adalah kebaikan n keburukan blaja di luar ngr.......jom kite list atr kebaiknnye blaja kat mesir ni....

  • dapat menimba penglman blaja kat ngr org...
  • dpt tuntut ilmu agama skali
  • dpt kuasai bhs asing-arabic
  • dpt blaja budaya org asing
  • dpt jumpa shbt lain kt sane....tasya...fathiyah...a.a...mukaramah...
  • yg plg ptg dpt further stadi ler....
ni la atr kebaikn...so..ape keburukan nye lak???

  • jauh dr family...nant homesick la....isk2
  • xtau lg sahabt 2 kat sane camne .......rindu shbt tahapian...smapian...kmphian....
  • memula kat sane msti susah nak adapt ngn prsekitrn....
  • nanti ari raye x sambut ngn family....
  • yg plg ptg...HOMESICK!!!!!!!!!
Erm....stakat ni...ni je yg dpt disenaraikan..... btl ke aku nak gi sane nih...runsing la....... tolong la...
pendpt kalian amat diperlukn.... slain wat solat istikharah.... ur opinion... AMAT PENTING!!!!

Ape yg ptg...rezki Allah ade di mana-mana....tuntutlah ilmu walau ke negeri China..... kite blaja bkn tuk Exam!!tp Exam utk tingktkn pmbelajaran kite.....btl kan??

Final just around de corner.....tp stadi msh tunggang tebalik....bebaru ni mcm under pressure... mintak maap la kat shbt2 yg brase ati andai kate ana terkasar bhs @ terlepas bicara@ yg sewaktu dgnnye...al-maklumlah....dri ini sering melakukan kesilapan

ok...disebabkn ari ni nak g ngundi..maka terpaksalah stop d cni dlu.....(ckp syarat ke??) dpt jaga kotak undi pon jadila....nak tunjuk kat makcik2 n pakcik2 ni supaya pangkah bulan....hehehe

INGAT: UNDI KITA KEPADA PEMBANGKANG TIDAK AKAN MENUMBANGKAN KERAJAAN BARISAN NASIONAL

TETAPI: UNDI KITA KEPADA PEMBANGKANG AKAN MENJADIKANKERAJAAN SEDAR BAHAWA RAKYAT YANG BERKUASA

UNDI KITA MEMBOLEHKAN CHECK AND BALANCE BERLAKU BAGI MENYEKAT BARISAN NASIONAL TERUS BERMAHARAJA LELA BERBUAT SESUKA HATI MEROSAKKAN NEGARA!!

sesuatu yg pasti n pasti dilalui adalah kematian....dan setiap perkatan yg ditulis ade yg menghisabnya.....waAllah hu'alam.....

2 comments:

almiski said...

salam....sudah lama xdengar berita anti, sihat ke anti? sakit ke anti? harap anti selalu sihat cam biasa... Kadang2 anti seorang yang patriotik,bila keluarkan pendapat sangat fasih, kadang2 anti kelihatan manja.. mungkin itu fitrah kejadian manusia yang bernama 'bau kasturi' yang mampu menggongcang dunia kelak.

bagi ana anti seorang yang tabah terutamanya orang yang anti sayang iaitu seorang yang bergelar bapa telah meninggalkan anti selamanya. seseorang yang kuat imannya,akan di beri cabaran yang kuat agar terus bersabar.
Tahniah anti......... teruskan berjuang demi Islam, sesungguhnya Allah,orang sekelilingmu termasuk ana sentiasa menyayangi mu. Salam......

almiski said...

salam....sudah lama xdengar berita anti, sihat ke anti? sakit ke anti? harap anti selalu sihat cam biasa... Kadang2 anti seorang yang patriotik,bila keluarkan pendapat sangat fasih, kadang2 anti kelihatan manja.. mungkin itu fitrah kejadian manusia yang bernama 'bau kasturi' yang mampu menggongcang dunia kelak.

bagi ana anti seorang yang tabah terutamanya orang yang anti sayang iaitu seorang yang bergelar bapa telah meninggalkan anti selamanya. seseorang yang kuat imannya,akan di beri cabaran yang kuat agar terus bersabar.
Tahniah anti......... teruskan berjuang demi Islam, sesungguhnya Allah,orang sekelilingmu termasuk ana sentiasa menyayangi mu. Salam......