Saturday, November 10, 2007

kezutan????!!!!






assalamualaikum...w,b.t.

alhamdulillah....akhirnye berpeluang jugak nak updte blog ni.....
esok dah kene balik matrik....maka bermulalah semester kedua.....
dan ini menunjukkan perjuangn plj terus dipikul demi mendaulatkn agama,bangsa n negara...
(patriotiknye)

seblum kemas barang ...ana nak criter satu story yg amat mengharu birukan ana.... :)
er...begini alkisahnye.......

pd mlm 22/10 yg lalu...tetiba je farah suwahida....shbtku ajak aku temankan die utk pinjm
laptop.....yg memelikkan aku ialah jam tlh menunjukkan pukul 11.30mlm..... tp mengenangkn die tlh bersusah payah membantuku menyiapkan risalah Al-Muttaqin utk bln 10....maka aku pun teman la die..........


tp....ape yg menambahkan kepelikanku adalah...ketika kami keluar dari rumah kami(surau Muttaqn) akami terserempak dgn due shbt kami iaitu jannah dan muslihah......

pelik sbab waktu mcm tu mrk dah brd di alam lain...hehe....

pada masa yg sama....majoriti shbt2 ku sudah melelapkan mata mereka......di rumah kami....

lalu tanpa buang masa aku dan farah pergi ke blok C2 utk pnjm laptop.... tapi farah menunjukkan kelakuannye yg amat pelik...sekejap tunjuk blik kwn die kat sane...sekejap kat cni....sekejap kat sinu........ :)


lalu aku terus dpt bau somethg yg x kene....dan sememangnye aku dah sangkakan....

ade lbh kurang 20 ajk surau@myfam nak wat brthday surprise party utkku.......


TERHARUNYE AKU.....YaAllah....alhamdulillah krn Kau kurniakan aku shbt2 yg amat memahami dan mengenali diri yg kerdil ini...YaAllah....Kau satukanlah hati2 kami YaAllah.... dan jgnlah Kau pisahkn hati2 kami......


nilah kek yg mrk belikan....aku x tau brp abis duit mrk....ade mknan ......tp ape yg ptg ade pengisian yg dpt menguatkn dan memantapkan lg ukhwah yg trjalin.......... (walopun pd ms tu muslimin marah sbb kdg2 kami 'terbising')






sbnrnye aku br nak buat surprise kpd shbt2ku dgn menjamu mrk kek blueberry yg ibuku bwkn pd ptg td.....ni keknye....

.
x sangka dua2 kek ni bluberri...shbt2ku smacam memahami diriku yg amat suke dgn kek ni (sbsb x cepat muak) :)

apepun...syukran shbtku.......Hanya Allah yg dapat membalas jasa kalian......

k.aja,k.ibah,k.liza,k.mard,k.ti,yati,yana,k.sau,k.chik,jannah,mus,acu,k.lang n rmai lg.......


nilah atr peristiwa yg x dpt aku lupakan spnjg aku brd d mtrk...... mungkin disebabkn terlalu terharu....aku hanya bisa melelapkn mataku ini jam 4pg....


alamak...ngantuk dah ni....nak buat ibadah yg paling mudah(tdo)......esok kene bgn awl.....

akhir kalam...renungilah pict yg ade kat bwh ni...

2 comments:

KelawarHijau said...

menangis akak bace post nih, terkenang zaman kami dulu..

walaupun akak xsempat dibuat suprise party, (besdey 27 mei, xjoin lagi n abis mtrx bulan 4..), tp xkisah pon, sbb akak tau shbt2 tetap istimewa..

eratkanlah tautan ukhuwah, kerana sdikit sebanyak ia mengikat kaki sahabat dlm perjuangan.

dah msuk U nanti, haha, menangislah sorang-sorang...

wardah safwah said...

ni yg buat sy x nak masuk U..hehe..betul akak cakap tu...nant mesti kami merindui ukwah yg terbina krn Allah ini....