Saturday, November 10, 2007

kezutan????!!!!






assalamualaikum...w,b.t.

alhamdulillah....akhirnye berpeluang jugak nak updte blog ni.....
esok dah kene balik matrik....maka bermulalah semester kedua.....
dan ini menunjukkan perjuangn plj terus dipikul demi mendaulatkn agama,bangsa n negara...
(patriotiknye)

seblum kemas barang ...ana nak criter satu story yg amat mengharu birukan ana.... :)
er...begini alkisahnye.......

pd mlm 22/10 yg lalu...tetiba je farah suwahida....shbtku ajak aku temankan die utk pinjm
laptop.....yg memelikkan aku ialah jam tlh menunjukkan pukul 11.30mlm..... tp mengenangkn die tlh bersusah payah membantuku menyiapkan risalah Al-Muttaqin utk bln 10....maka aku pun teman la die..........


tp....ape yg menambahkan kepelikanku adalah...ketika kami keluar dari rumah kami(surau Muttaqn) akami terserempak dgn due shbt kami iaitu jannah dan muslihah......

pelik sbab waktu mcm tu mrk dah brd di alam lain...hehe....

pada masa yg sama....majoriti shbt2 ku sudah melelapkan mata mereka......di rumah kami....

lalu tanpa buang masa aku dan farah pergi ke blok C2 utk pnjm laptop.... tapi farah menunjukkan kelakuannye yg amat pelik...sekejap tunjuk blik kwn die kat sane...sekejap kat cni....sekejap kat sinu........ :)


lalu aku terus dpt bau somethg yg x kene....dan sememangnye aku dah sangkakan....

ade lbh kurang 20 ajk surau@myfam nak wat brthday surprise party utkku.......


TERHARUNYE AKU.....YaAllah....alhamdulillah krn Kau kurniakan aku shbt2 yg amat memahami dan mengenali diri yg kerdil ini...YaAllah....Kau satukanlah hati2 kami YaAllah.... dan jgnlah Kau pisahkn hati2 kami......


nilah kek yg mrk belikan....aku x tau brp abis duit mrk....ade mknan ......tp ape yg ptg ade pengisian yg dpt menguatkn dan memantapkan lg ukhwah yg trjalin.......... (walopun pd ms tu muslimin marah sbb kdg2 kami 'terbising')






sbnrnye aku br nak buat surprise kpd shbt2ku dgn menjamu mrk kek blueberry yg ibuku bwkn pd ptg td.....ni keknye....

.
x sangka dua2 kek ni bluberri...shbt2ku smacam memahami diriku yg amat suke dgn kek ni (sbsb x cepat muak) :)

apepun...syukran shbtku.......Hanya Allah yg dapat membalas jasa kalian......

k.aja,k.ibah,k.liza,k.mard,k.ti,yati,yana,k.sau,k.chik,jannah,mus,acu,k.lang n rmai lg.......


nilah atr peristiwa yg x dpt aku lupakan spnjg aku brd d mtrk...... mungkin disebabkn terlalu terharu....aku hanya bisa melelapkn mataku ini jam 4pg....


alamak...ngantuk dah ni....nak buat ibadah yg paling mudah(tdo)......esok kene bgn awl.....

akhir kalam...renungilah pict yg ade kat bwh ni...

Tuesday, November 6, 2007

dah abis sem 1....



alhamdulillah...akhirnye sem 1 dah tamat........tp x tau la mcm mane dgn result nant......

berserah n bertawakkal je kpd Yg Maha Esa...mudahan dapat ape yg dikehendaki.......


dah lame x update blog ni.......bz la katakan.....


smalam baru habis muet......tp ade satu criter yg nak dikongsi bersama...

ade sahabat tu....2x pergi meninggalkn kmph x bgtau pun......

Qis......bile la lagi boleh jumpa.....Qis ni study kat utara nun jauh di sane.....negeri jelapang padi...

hari tu ms keluar matrik x sempat nak jumpa pun....smalam balik x bgtau..... xpe la Qis....

nampaknye lain x kene datang lagi la....... :)


buka sem 2 nant aku akan kehilangan seorg sahabat yg slalu jadi teman 'gaduhku'. betul x sakinah??ermmmm........kinah dah tubik uia,,,dapat kos sains bio.....kinah...wana ade shbt smap kat sane amik sains bio....name die mardiah.....kinah penah jumpa die dulu....... tp kan kinah......

nant sape yg nak gaduh ngn kome dlm kelas nant?????apepun....ana akan sentiasa doakan kejayaan nti x kire ant kat mane.......nant kinah nak kluar...... janah pun nak kluar....

dua2 tu jpp......

kalo janah kluar...sape nak buli wana dlm dorm....sunyi la dorm kalo janah kluar......

harap dah x de shbt lain yg nak keluar dr kmph....

:(......


apepun....yg tinggal mesti teruskn perjuangn.....tinggal lg 1 sem je lg.......

impian n cita2 akn tetap ditunaikan.....semua org ade impian .....

ape agaknye impian kalian sume yerk???


eh....ade org datang la.....

stop smpi cni je dulu.........

jumpa lg di lain lembaran.....

wassalam.....